Φιδοαπώθηση

φιδοαπώθηση

Απώθηση και αντιμετώπιση ερπετών

Με το όρο Φιδοαπώθηση αναφερόμαστε σε όλες εκείνες τις εργασίες που απαιτούνται για την απώθηση και αντιμετώπιση ερπετών για την προστασία βιομηχανικών, επαγγελματικών και οικιακών χώρων.

Το κράτος έχει θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν την εξολόθρευση των φιδιών επιτρέποντας μόνο την απώθησή τους. Η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά την καταπολέμηση και τη θανάτωσή τους αφού τα ερπετά θεωρούνται είδη ευάλωτα και απειλούμενα με εξαφάνιση. Τα φίδια βοηθούν στην ισορροπία του οικοσυστήματος αφού ελέγχουν τους πληθυσμούς των τρωκτικών, που θεωρούνται σοβαρά παράσιτα.

Οι εργασίες της φιδοαπώθηση για την προστασία των χώρων από τα ερπετά διενεργούνται από έμπειρο προσωπικό παρουσία υπεύθυνου επιστήμονα Γεωπόνου.

Η φιδοαπώθηση διενεργείται με χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Επομένως χρησιμοποιούμε σκευάσματα απωθητικά, μη τοξικά, φιλικά προς το περιβάλλον που δεν σκοτώνουν τα φίδια αλλά δρουν απωθητικά, απομακρύνοντας τα από τις εκάστοτε εγκαταστάσεις.

Τα σκευάσματα απώθησης των φιδιών τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε καίρια σημεία. Τα σκευάσματα αυτά εκλύουν έντονη χαρακτηριστική οσμή, βρίσκονται σε κοκκώδη μορφή, σε μορφή ψεκαστικού διαλύματος και σε κουτιά, τα οποία τοποθετούνται εκατέρωθεν των εισόδων και περιμετρικά, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος ερπετών εντός των χώρων.

Πριν από τις εργασίες για την φιδοαπώθηση ο χώρος επιθεωρείται από τον Υπεύθυνο Επιστήμονα Γεωπόνο της εταιρίας μας, ώστε να υποδειχθούν τα κατάλληλα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν και θα εφαρμοστούν τα σκευάσματα, θέλοντας να αποτρέψουμε την πιθανή εμφάνιση – παρουσία ερπετών σε αυτά.

Οι εφαρμογές για την φιδοαπώθηση γίνονται στα τέλη της Άνοιξης, στα μέσα του Καλοκαιριού και στις αρχές του Φθινοπώρου.

Η τεχνολογία των σκευασμάτων που χρησιμοποιούμε, επιτρέπει στα φάρμακα να παραμένουν δραστικά για τουλάχιστον 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή τους.

Τους χειμερινούς μήνες στην Ελλάδα τα φίδια δεν αποτελούν πρόβλημα και αυτή την περίοδο δεν διενεργείται φιδοαπώθηση μιας και όλα τα ερπετά βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2410 617700 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται