Καταστατικό Πολυκατοικίας

καταστατικό πολυκατοικίας

Το καταστατικό ρυθμίζει με νόμιμο τρόπο τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ιδιοκτητών

Το καταστατικό μιας πολυκατοικίας αναφέρεται σε θέματα διοίκησης και υποχρεώσεων των ιδιοκτητών, θέματα διαχείρισης και εξουσίες του διαχειριστή, όπως η επιτρεπόμενη χρήση των διαμερισμάτων, τη συμμετοχή σε κοινόχρηστες δαπάνες κ.α. Επίσης περιλαμβάνει την ακριβή διαδικασία της διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων. Τέλος αναφέρεται στη λήψη αποφάσεων για τη χρήση, τη διαχείριση και τη συντήρηση κοινόχρηστων χώρων όπως κλιμακοστάσιο, υπόγειο, ταράτσα, ασανσέρ, διάδρομοι ή πρόσοψη του κτιρίου.

Ο κανονισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κάθε ιδιοκτησίας το οποίο έχει αποδεχτεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης με την αγορά του διαμερίσματος του. Ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες αλλά και τους ενοικιαστές. Έτσι όταν νοικιάζουμε από κάποιον την ιδιοκτησία του πρέπει να γνωρίζουμε πως το συμφωνητικό μίσθωσης δεσμεύει τον ενοικιαστή στην τήρηση του καταστατικού της πολυκατοικίας.

Σκοπός καταστατικού πολυκατοικίας

Στόχος του καταστατικού είναι να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα που δε ρυθμίζει η νομοθεσία. Μερικά από τα πολλά ζητήματα είναι το βάψιμο της πρόσοψης του κτιρίου, το αποθεματικό, η τοποθέτηση κεραιών στην ταράτσα, εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους, επισκευές υδρορροών, βάψιμο τοίχων ή όταν κάποιος ιδιοκτήτης δεν εξοφλεί τα κοινόχρηστα. Σε περίπτωση όμως που η νομοθεσία διαφέρει από το καταστατικό τότε υπερισχύει η νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2410 617700 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται