ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ - αύρα | AVRA | ΚΑΤΕΡΙΝΗ

place
Παρμενίωνος 48, Κατερίνη
mail
katerini@avragroup.gr
callme
Καλέστε μας στο 23510 61710
insta
twitter
prosfora
Title
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απεντόμωση με... "αύρα".

Με τον όρο απεντόμωση (PestControl) εννοούμε τον έλεγχο και την καταπολέμηση των εντόμων - παρασίτων που προκαλούν προβλήματα και εστίες μόλυνσης.

Τα έντομα μεταφέρουν μεγάλο αριθμό παθογόνων μικροοργανισμών, αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων και η παρουσία τους αποτελεί δείκτη κακών συνθηκών υγιεινής.

Σημαντικός παράγοντας για τον έλεγχο και την καταπολέμηση των εντόμων αποτελεί η πρόληψη, η οποία αφορά όλες εκείνες τις ενέργειες που σταματούν την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή καιτην επιβίωση των εντόμων.

Για την καταπολέμηση, εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εργασιών, γνωρίζοντας το είδος και την βιολογία του εντόμου, τις ανάγκες του χώρου αλλά και το μέγεθος του προβλήματος επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση του πληθυσμού.

 
Βαδιστικά Έντομα

1. Κατσαρίδα
2. Μυρμήγκι
3. Σκορπιός
4. Κοριός
5. Ψύλλος
6. Σκουλήκι
7. Αράχνη
8. Σαράκι

Ιπτάμενα Έντομα

9. Κουνούπι
10. Οικιακή Μύγα
11. Σκόρος
12. Σφήκα


Οι κυριότερες μέθοδοι καταπολέμησης εντόμων είναι:

Απεντόμωση με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης
Με τον ψεκασμό χαμηλής πίεσης ψεκάζουμε το διάλυμα που έχουμεπαρασκευάσει σε επιφάνειες όπου τα έντομα κινούνται και φωλιάζουν. Ανάλογα το έντομο που επιθυμούμε να καταπολεμήσουμε επιλέγουμε το κατάλληλο εντομοκτόνο και εφαρμόζουμε συνήθως περιμετρικά των κτιρίων, πόρτες, σιφώνια, φρεάτια κλπ. εστιάζοντας στα επίμαχα σημεία ώστε να διασφαλίσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται είναι  υγειονομικής σημασίας, καταπολεμούν αποτελεσματικά και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Απεντόμωση με ψεκαστήρα υψηλής πίεσης
Ο ψεκασμός με ψεκαστήρα υψηλής πίεσης εφαρμόζεται σε μεγάλους χώρους και επιφάνειες, με έντονη  προσβολή εντομών. Σε χώρους δηλαδή  οπού υπάρχει δυσκολία, και δεν είναι εφικτόνα καλυφθούν με συμβατικό ψεκασμό. Ενδείκνυται κυρίως για εφαρμογές σε αποθηκευτικούς, βιομηχανικούς, εξωτερικούς χώρους και σε μεγάλες εκτάσεις.

Νεφελοψεκασμός (Fogging)
Με την  μέθοδο του νεφελοψεκασμού, κατά την εφαρμογή το εντομοκτόνο σκεύασμα διοχετεύεται ομοιόμορφα σε μορφή νέφους στο χώρο, σε πολύ μικρής διαμέτρου σταγονίδια  (μικροσταγονίδια), καλύπτοντας όλες τις επιφάνειες και πετυχαίνοντας την διεισδυτικότητα του σε δυσπρόσιτασημεία. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι άμεσα και εντυπωσιακά.

Απεντόμωση με gel
Η απεντόμωση με gel εφαρμόζεται για την καταπολέμηση  της κατσαρίδας (κυρίως της γερμανικής κατσαρίδας – blattella germanica) και των μυρμηγκιών. Είναι εντομοκτόνο στομάχου διαθέτει τροφοελκυστικές ουσίες ώστε να προσελκύει τα έντομα και τοποθετείτε με δοσομετρικό πιστόλι δόλωσης σε μικροποσότητες .Εφαρμόζεται σε εσωτερικούς χώρους, σε οικίες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες τροφίμων, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ.  Πρόκειται για μια ασφαλή εφαρμογή  μ’ ένα άοσμο σκεύασμα, μη τοξικό, ασφαλή για τον άνθρωπο, τα κατοικίδια και το περιβάλλον.


 
--------------
 ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
--------------

 
Με τον όρο Μικροβιοκτονία ή Απολύμανση αναφερόμαστε στην εφαρμογή που όταν πραγματοποιείτε έχει ως σκοπό την εξόντωση, αδρανοποίηση, καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες, μικρόβια κλπ) ώστε να αποφεύγεται η μετάδοση διαφόρων λοιμώξεων  και ασθενειών.

Με την μικροβιοκτονία στις επιφάνειες και τα αντικείμενα ενός χώρου διατηρούμε ένα υψηλό επίπεδο υγιεινής και μειώνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτική και δημόσια υγεία.
 
Η μικροβιοκτονια γίνεται με σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ που δεν λεκιάζουν, παρέχοντας απόσμιση και αντισηψία σε στερεές επιφάνειες και χώρους.
 
Η μικροβιοκτονία πραγματοποιείται με ψεκαστήρες και εκνεφωτές.
 
Συνιστάται σε χώρους όπου υπάρχει υποψία πιθανής εστίας μόλυνσης, σε χώρους όπου χρήζουν εξαιρετικής υγιεινής και σε χώρους αυξημένης συνάθροισης όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, παιδικοί σταθμοί ,σχολεία κλπ.

 
Μετά  από κάθε εφαρμογή σας παρέχουμε ειδικό πιστοποιητικό Μικροβιοκτονίας.
--------------
ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ
--------------

 
Μυοκτονία ονομάζεται η διαδικασία, οι ενέργειες και τα μέτρα που λαμβάνουμε σε ένα χώρο, ώστε να πετύχουμε την παρεμπόδιση εισβολής τρωκτικών και την καταπολέμησή τους.

Τα τρωκτικά σε ένα χώρο αποτελούν εστίες μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία λόγω της μεταφοράς και μετάδοσης ασθενειών στον άνθρωπο (λεπτοσπείρωση, πανώλη, τοξοπλάσμωση κ.α.)

Η μυοκτονία στηρίζεται κυρίως στη χρήση δολωμάτων (μυοκτόνο) τοποθετημένα μέσα σε δολωματικούς σταθμούς. Τα μυοκτόνα σκευάσματα αποτελούν μια οικονομική και αποτελεσματική λύση έχοντας την ικανότητα να παρεμποδίζουν την πήξη του αίματος των τρωκτικών και να προκαλούν το θάνατο τους.

Η τοποθέτηση των δολωμάτων είναι υποχρεωτικό να γίνεται μέσα σε δολωματικούς σταθμούς με κλειδί ασφαλείας πετυχαίνοντας έτσι:  

Την προστασία του δολώματος από τις καιρικές συνθήκες (βροχές κ.α.)
Την προστασία του δολώματος από διασπορά.
Την δημιουργία ενός οικείου και ασφαλή περιβάλλον για να λάβουν το μυοκτόνο τα τρωκτικά.
Τη σωστή καταμέτρηση κατανάλωσης του δολώματος από τα τρωκτικά (σε γραμμάρια).
Τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών για εσάς, τα ζώα και το περιβάλλον.

 
ΒΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ
Η εφαρμογή μυοκτονίας θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στον κάθε χώρο ξεχωριστά, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες του, πετυχαίνοντας έτσι τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

Τα βήματα που ακολουθούνται για μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εφαρμογή μυοκτονίας είναι τα ακόλουθα:

Γίνεται αυτοψία του χώρου.
Ελέγχουμε την κατάσταση του κτηρίου (αποχετεύσεις, τρύπες, σχισμές, κενά στις πόρτες, περάσματα κ.α.) τα οποία και σας υποδεικνύουμε.
Προσδιορίζουμε το είδος του τρωκτικού, το μέγεθος της προσβολής και τις πιθανές διαδρομές που ακολουθούνται.
Σχεδιάζουμε τις θέσεις δόλωσης στην κάτοψη των εγκαταστάσεων σε όσες ζώνες χρειάζεται εσωτερικά και εξωτερικά περιμετρικά του χώρου.
Τοποθετούνται οι δολωματικοί σταθμοί που φέρουν μέσα το μυοκτόνο
Τοποθετείτε η ειδική σήμανση και αναγράφεται η αρίθμηση πάνω από τον κάθε εγκατεστημένο δολωματικό σταθμό.
Έλεγχος κατανάλωσης δολωμάτων μετά από 7 ημέρες για να γίνει η εκτίμηση των ευρημάτων και τυχόν διορθωτικές ενέργειες
Πρόταση για εφαρμογή χρονοδιαγράμματος επισκέψεων επαναδόλωσης
Στους χώρους (κυρίως εσωτερικούς) όπου δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μυοκτόνα σκευάσματα τοποθετούνται παγίδες σύλληψης τρωκτικών με κολλητική επιφάνεια.


  
--------------
ΦΙΔΟΑΠΩΘΗΣΗ
--------------

 
Με το όρο Φιδοαπώθηση αναφερόμαστε σε όλες εκείνες τις εργασίες που απαιτούνται για την απώθηση και αντιμετώπιση ερπετών για την προστασία βιομηχανικών, επαγγελματικών και οικιακών χώρων.
 
Το κράτος έχει θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν την εξολόθρευση των φιδιών επιτρέποντας μόνο την απώθησή τους. Η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά την καταπολέμηση και τη θανάτωσή τους αφού τα ερπετά θεωρούνται είδη ευάλωτα και απειλούμενα με εξαφάνιση. Τα φίδια βοηθούν στην ισορροπία του οικοσυστήματος αφού ελέγχουν τους πληθυσμούς των τρωκτικών, που θεωρούνται σοβαρά παράσιτα.
 
Οι εργασίες της  φιδοαπώθηση για την προστασία των χώρων από τα ερπετά διενεργούνται από έμπειρο προσωπικό παρουσία υπεύθυνου επιστήμονα Γεωπόνου.
 
Η φιδοαπώθηση διενεργείται με χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Επομένως χρησιμοποιούμε σκευάσματα απωθητικά, μη τοξικά, φιλικά προς το περιβάλλον που δεν σκοτώνουν τα φίδια αλλά δρουν απωθητικά, απομακρύνοντας τα από τις εκάστοτε εγκαταστάσεις.
 
Τα σκευάσματα απώθησης των φιδιών τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε καίρια σημεία. Τα σκευάσματα αυτά εκλύουν έντονη χαρακτηριστική οσμή, βρίσκονται σε κοκκώδη μορφή, σε μορφή ψεκαστικού διαλύματος και σε κουτιά, τα οποία τοποθετούνται εκατέρωθεν των εισόδων και περιμετρικά, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος ερπετών εντός των χώρων.
 
Πριν από τις εργασίες για την φιδοαπώθηση ο χώρος επιθεωρείται από τον Υπεύθυνο Επιστήμονα Γεωπόνο της εταιρίας μας, ώστε να υποδειχθούν τα  κατάλληλα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν και θα εφαρμοστούν τα σκευάσματα, θέλοντας να αποτρέψουμε την πιθανή εμφάνιση – παρουσία ερπετών σε αυτά.
 
Οι εφαρμογές για την φιδοαπώθηση γίνονται στα τέλη της Άνοιξης, στα μέσα του Καλοκαιριού και στις αρχές του Φθινοπώρου. Η τεχνολογία των σκευασμάτων που χρησιμοποιούμε, επιτρέπει στα φάρμακα να παραμένουν δραστικά για τουλάχιστον 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή τους. Τους χειμερινούς μήνες στην Ελλάδα τα  φίδια δεν αποτελούν πρόβλημα και αυτή την περίοδο δεν διενεργείται φιδοαπώθηση μιας και όλα τα ερπετά βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.


 
--------------
ΧΩΡΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
--------------
 
Πολυκατοικίες
Διαμερίσματα
Μονοκατοικίες
Καφέ - Μπάρ
Εστιατόρια
Ξενοδοχεία
Δημόσιος Τομέας (Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Δημοτικά και Δημόσια κτήρια, υπαίθριοι Δημόσιοι χώροι, Στρατόπεδα Νοσοκομεία κ.α)
Κρεοπωλεία, παρασκευαστήρια κρέατος και κρεατοσκευασμάτων, συσκευαστήρια, σφαγεία και γενικότερα χώροι επεξεργασίας κρέατος
Εργοστάσια
Κτήρια γραφείων, γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι, καταστήματα και εμπορικά κέντρα, εκθεσιακοί χώροι κ.α.
Αποθήκες φαρμάκων, παραγωγής καλλυντικών και φαρμάκων, ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού κ.α
Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιατρικά εργαστήρια, Θεραπευτήρια, Ιατρεία, Κλινικές, Μαιευτήρια κ.α
Χώροι αποθήκευσης και διακίνησης εμπορευμάτων.
Ζαχαροπλαστεία - Αρτοποιία, SuperMarket,  Παντοπωλεία, Ιχθυοπωλεία,  Μανάβικα, Περίπτερα
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο